Jongerenwerk

Bekijk de activiteiten!

“Bij de jongerenwerker kan ik altijd mijn verhaal kwijt. Hij kan mij goed advies geven”

Bij de activiteiten van het jongerenwerk kunnen jongeren ontspannen, ontdekken wat ze leuk vinden, werken aan ontwikkeling, loopbaan of talent, anderen ontmoeten, samen koken en eten, of activiteiten doen met dans, theater en muziek. Ook organiseert Vivell bewegings- en spelactiviteiten of worden eigen projecten van jongeren of workshops georganiseerd. Aandacht voor de persoonlijke situatie van jongeren is er op verschillende niveaus; van collectieve advies en leermomenten, individuele coaching en begeleiding bij diverse vraagstukken in het leven van een jongere. Hierbij kan je denken aan vragen over wat aan te trekken aan naar een sollicitatie, hulp bij een adviesgesprek voor een vervolgopleiding of gesprek over ruzie met je vrienden of ouders.

Veel activiteiten worden samen met jongeren bedacht en uitgevoerd. Je mag zelf jouw idee uitvoeren en andere jongeren hiervoor enthousiast maken om mee te doen. De jongerenwerker helpt je hierbij. Heb je extra hulp nodig dan kan de jongerenwerker je ook coachen. Met het jongerenwerk zitten we op verschillende plaatsen; we lopen en rijden door de wijk, zitten op scholen en in de buurthuizen. Ben je ook benieuwd welke activiteiten er momenteel in jouw buurt zijn? Kijk dan snel in onze agenda en meld je aan!

zuidoost

Jongerenwerk in de media

In editie 87 van de Zuidoost&Meer stond een artikel over ons jongerenwerk. Bekijk het hier in de krant of lees het artikel hieronder.

Praten met jongeren over wat er speelt

Het jongerenwerk van Vivell richt zich op jongeren van 10 tot 23 jaar. Het jongerenwerk gebeurt voor en samen met de jongeren; zij hebben een grote inbreng in wat er voor activiteiten plaatsvinden. Ook doen we ons jongerenwerk in samenwerking met andere organisaties uit de buurt. Je kan een keer langsgaan bij een Chillzone of je stem laten horen in de Jongerenraad Holendrecht.

Zo kwam Gilbrano bij Vivell in dienst als jongerenwerker in Gaasperdam. Het werk is veelzijdig: activiteiten organiseren, ambulant jongerenwerk en conflictbemiddeling tussen jongeren ter voorkoming van escalatie. “Ik vind het sowieso heel leuk om met jongeren te werken, hen te coachen en een band met hen op te bouwen. Dat diverse aan het werk, dat vind ik heel fijn.”

Jongerenraad Holendrecht
Een van de activiteiten waar Gilbrano mee bezig is, is de Jongerenraad Holendrecht (JRH). Op dit moment zitten daar vier jongeren in; er is plek voor meer. De JRH organiseert activiteiten, voor de buurt en breder. Dit geven ook Janae (14) en Devinio (16) aan over hun zitting in de JRH: ze willen dat de doelgroep van de JRH uitbreidt buiten Holendrecht en ze iets kunnen betekenen voor anderen. “De podcast Daily Talks waarbij we gaan praten over meerdere topics waarover in deze generatie niet zo snel wordt gesproken” staat op de planning geeft Janae aan. “Zo zijn we ook bezig met het onderwerp mental health”, zegt Devinio. Beide leden kijken vooral met voldoening terug op de gesprekken die ze met elkaar hebben en de activiteiten die ze hebben georganiseerd. Interesse? Meld je bij Gilbrano via info@vivell.nl.

Chillzone
Deze laagdrempelige activiteit die Vivell in meerdere jongerencentra uitvoert geeft jongeren een plek waar ze terecht kunnen, voor een gesprek met elkaar of een jongerenwerker of om samen te gamen of een spelletje te doen. “Zo zien we ook wat er onder de jongeren speelt, kunnen we waar nodig iets oppakken of begeleiden en echt wat neerzetten en betekenen. We zijn in Gaasperdam druk bezig met een eigen jongerencentrum en ik ben blij dat dat er komt, zo’n plek is echt nodig”.

Deze tekst is geschreven en gepubliceerd toen de organisatie nog Venzo&Swazoom Welzijn heette.